Проведено чергове засідання комісії ТЕБ та НС

Дата: 05.02.2024 11:15
Кількість переглядів: 80

02.02.2024 відбулося чергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Виноградської сільської ради.  До участі у засіданні  долучилися головний  фахівець відділу цивільного захисту  Звенигородського РУ ГУ  ДСНС України в Черкаській області  Сергій  Репях та Руслан Слободяник, начальник відділу ЦЗ Звенигородського РУ ГУ ДСНС України в Черкаській області.

             Розпочалося засідання з розгляду питання про результати огляду об’єктів фонду захисних споруд Виноградської ТГ  у IV кварталі та приведення  їх у готовність  згідно рекомендацій та про утворення нових об’єктів  фонду захисних споруд.

Репях С.В.  доповів про результати оглядів стану об’єктів захисних споруд та наголосив, що національне законодавство передбачає низку стандартів щодо утримання таких споруд у належному стані балансоутримувачами, оскільки лише за умови їх додержання можливо забезпечити готовність цих об'єктів до використання за функціональним призначенням для збереження життя і здоров'я людей.

          Особливої актуальності це питання набуло в умовах повномасштабного вторгнення в Україну російської федерації, яке супроводжується застосуванням різних засобів ураження по житлових кварталах населених пунктів, об'єктах цивільної інфраструктури, працюючих підприємствах, установах, організаціях.

Руслан Слободяник наголосив на важливості порушених питань,зазначив позитивні зрушення у питанні приведення готовності захисних споруд  закладів освіти  згідно рекомендацій, однак є ряд важливих проблем, які ще необхідно вирішити найближчим часом.

Голова комісії, Демерза М.А. , зазначив, що насправді питання облаштування укриттів у закладах освіти громади  для організації безпечного освітнього процесу дуже непросте, однак  потребує невідкладного  розв'язання.

За результатами засідання комісії прийнято відповідне протокольне рішення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора