Державна податкова служба України Головне управління ДПС у Черкаській області

Дата: 30.06.2023 10:34
Кількість переглядів: 175

Фото без опису

Як контролюючим органом визначається МПЗ у разі переходу протягом календарного року права власності (оренди, користування) на земельну ділянку, віднесену до сільськогосподарських угідь, від одного власника (орендаря, користувача) – ФО до іншого власника (орендаря, користувача) – ФО?  •  

Яким чином СГ, який має об’єкти нерухомості, розташовані на територіях, підпорядкованих різним територіальним громадам, що обслуговуються різними контролюючими органами, може виправити помилку в декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі – Декларація), після граничного терміну її подання у разі невірно вказаного коду за КАТОТТГ території територіальної громади, та яка відповідальність передбачена у разі подання Декларації з невірно вказаним кодом за КАТОТТГ?  •  

Відображення в декларації з ПДВ проведеної камеральної/документальної перевірки за результатами якої прийнято податкове повідомлення-рішення за формою «В4»  •  

Як при визначенні об’єкта оподаткування з податку на прибуток підприємств враховуються суми ПДВ?  •  

Для яких земельний ділянок, часток (паїв) не визначається МПЗ?  •  

Як враховуються при обчисленні фінансового результату до оподаткування різниці щодо операцій по нарахуванню роялті на користь нерезидента?  •  

За який період податкові агенти та платники єдиного внеску вперше подають Розрахунок за оновленою формою, затвердженою наказами МФУ від 02.03.2023 № 113?  •  

Шановні клієнти!  •  

Яким чином через ЕК подається Запит про надання довідки про взяття на облік платника податків, відомості щодо якого не підлягають включенню до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань за ф. № 34-ОПН, та чи вважається оригіналом отримана в електронній формі довідка за ф. № 34-ОПП?

Порядок видачі РНОКПП неповнолітній особі (дитині)

Порядок проставлення апостиля на документі «Відомості з ДРФО», виданих територіальними органами ДПС

Який строк сплати ЄП, нарахованого за перевищення обсягу доходу?

В який термін має бути повернута платнику податку сума ПДФО внаслідок застосування права на податкову знижку?

Шановні платники! Триває кампанія з подання Звітів про контрольовані операції за 2022 рік

Чи включається сума добових витрат на відрядження до країни, в’їзд громадян України на територію якої здійснюється за наявності візи (дозволу на в’їзд), до оподатковуваного доходу платника податку у разі відсутності у паспортному документі відмітки прикордонної служби України про перетин кордону, але за наявності в ньому відмітки іноземної держави, транспортних квитків, що підтверджують дати перетину кордонів?

Чи застосовуються штрафні санкції та пеня за порушення у період воєнного стану термінів сплати (перерахування) узгоджених сум грошових зобов’язань з плати за землю (земельного податку та/або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності) до платника ЄП третьої групи за ставкою 2 відс. доходу?

Чи може бути складена не пізніше останнього дня місяця зведена податкова накладна у випадках на які поширюються вимоги для складення податкової накладної за щоденними підсумками операцій?

Чи повинен знятись з обліку платника єдиного внеску член фермерського господарства, якщо він уклав трудовий договір з роботодавцем?

Чи сплачується податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за період до дати оформлення прав власності (користування) спадкоємцями, у разі смерті ФО – власника об’єкта нерухомості?

Як платник податку на прибуток, який не збільшує фінансовий результат до оподаткування згідно з підпунктами 140.5.4 та 140.5.5 прим.1 п. 140.5 ст. 140 ПКУ, здійснює підтвердження сум витрат/доходів по операціях з нерезидентами за цінами, визначеними за принципом «витягнутої руки» відповідно до процедури, встановленої ст. 39 ПКУ, та в який термін?

Які встановлені строки сплати акцизного податку?

Які документи та до якого контролюючого органу подають ФО, які провадять незалежну професійну діяльність у разі зміни робочого місця (офісу)?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора