Державна податкова служба України Головне управління ДПС у Черкаській області

Дата: 25.05.2023 11:29
Кількість переглядів: 85

Заповнення розділу декларації, присвячений банківським та іншим фінансовим установам  •  

Який перелік документів необхідно надати ЮО – нерезиденту для отримання КЕП в Кваліфікованого надавача ЕДП ДПС?  •  

Чи застосовується підвищуючий коефіцієнт до доходів у вигляді додаткового блага платника податку, які виплачені у негрошовій формі?  •  

Чи може розглядатися як об’єкт оподаткування ПДФО вода, кава, чай, придбані за рахунок коштів роботодавця, що призначені для споживання в офісі будь-яким працівником та відвідувачем офісу?  •  

Платникам податків Черкащини за січень – квітень 2023 року відшкодовано 421,5 млн гривень податку на додану вартість  •  

Чи передбачена адміністративна відповідальність до ФОП та посадових осіб ЮО за перевищення граничної суми готівкових розрахунків?  •  

Чи потрібно ФО отримувати ліцензію для продажу особисто вирощеної тютюнової сировини підприємству, яке здійснює виготовлення тютюнових виробів?

За яким валютним (обмінним) курсом НБУ визначається база оподаткування ПДВ при отриманні попередньої (авансової) оплати в іноземній валюті за надані нерезиденту послуги на митній території України?

Чи застосовується коефіцієнт індексації до нормативної грошової оцінки земельних ділянок для визначення розміру земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної або комунальної власності?

Особливості оподаткування діяльності індустріальних парків

У яких випадках податкова звітність вважається прийнятою контролюючим органом, у тому числі якщо подана в електронному вигляді?

У яких випадках податкова звітність вважається прийнятою контролюючим органом, у тому числі якщо подана в електронному вигляді?

Які операції не вважаються реалізацією пального на період дії правового режиму воєнного стану чи надзвичайного стану?

Який термін подання декларації акцизного податку у разі прийняття СГ рішення про припинення підприємницької діяльності?

Чи підлягає оподаткуванню ПДФО стипендія, яка виплачується докторантам?

Який розмір річної плати за ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями або тютюновими виробами, та на який термін видається така ліцензія?

Як оподатковується ПДФО дохід від продажу ФО, у тому числі і через аукціон, витворів мистецтва (картин, скульптур тощо) та предметів антикваріату?

Податок на прибуток

Чи можна протягом дня надсилати декілька форм звітності в електронному вигляді та повторно відправляти ту ж саму звітність, у разі виправлення показників (неотримання першої квитанції тощо) та яка при цьому звітність буде вважатись «оригіналом»?

Чи є платником земельного податку ЮО – платник ЄП третьої групи, що є власником земельної ділянки, на якій здійснюється будівництво (в тому числі виробничих об’єктів)?

Яким чином підприємство може вважатись підприємством торгівлі або громадського харчування в розумінні п. 1 ст. 9 ЗУ ’’Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг ”?

Якщо в податковій накладній, реєстрація якої зупинена в Реєстрі, міститься декілька кодів УКТЗЕД, а в квитанції про зупинення зазначено лише один з них, то чи необхідно платнику податків надавати письмові пояснення та копії документів по всіх кодах?

Чи підлягає оподаткуванню ПДФО переуступка боргу ФО первинним кредитором іншій ФО?

Податок на додану вартість

До якого контролюючого органу має право звернутись ФОП (крім е-резидента) для отримання довідки про доходи та за який період може бути надана така довідка?

Чи підлягають амортизації у податковому обліку основні засоби, безоплатно отримані платником податку?

Чи є платником податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ФО яка має право власності на нежитлове приміщення як ФОП?

На підставі яких документів визначається належність будівлі до класу 1251 «Будівлі промислові»?

Чи є об'єктом оподаткування ПДВ послуги з надання орендодавцем комунального майна в оренду?

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора