Державна податкова служба України Головне управління ДПС у Черкаській області

Дата: 10.04.2023 11:27
Кількість переглядів: 72

Фото без описуПлатниками податків Черкащини за І квартал 2023 року до бюджетів усіх рівнів сплачено 5,7 млрд грн податків, зборів та платежів  •  

В який термін ФОП – платники ЄП подають звітність по єдиному внеску (Додаток 1/ Додаток 2) у складі декларації платника ЄП?  •  

Включення до складу витрат ФОП суми сплаченого земельного податку
за вказану земельну ділянку
  •  

На якому вебсайті можна переглянути інформацію про види діяльності (КВЕД) платника податків?  •  

Закон №2888: які обмеження існують при сплаті електронними грошима податків і зборів?  •  
Головне управління ДПС у Черкаській області  •  

Який обмінний курс НБУ використовується ФОП-«загальносистемник», якщо доходи отримані в іноземній валюті?  •  

Про переваги подання звітності в Електронному вигляді  •  

Який порядок оподаткування ПДВ операцій з ввезення на митну територію України товарів за договором комісії, якщо сплата ПДВ при митному оформленні таких товарів здійснюється комісіонером з власного поточного рахунку?

Які реквізити слід зазначати у полях платіжної інструкції у разі перерахування коштів з поточного рахунка платника на електронний рахунок у системі електронного адміністрування ПДВ?

Чи можуть бути поверненими помилково таабо надміру сплачені платником податків до бюджету кошти (суми грошового/податкового зобов’язання) на рахунки у небанківського надавача платіжних послуг?

Чи передбачається повернення суми бюджетного відшкодування платника податку на його рахунки у небанківського надавача платіжних послуг?

Для ФОП-«загальносистемника» змінюється термін подання декларації про доходи

Хто є платником транспортного податку у разі передачі юридичною особою у фінансовий лізинг легкового автомобіля, зареєстрованого в Україні згідно з чинним законодавством?

Чи включається до загального оподатковуваного доходу платника податку – контролюючої особи скоригований прибуток контрольованої іноземної компанії, якщо між Україною та іноземною юрисдикцією місцезнаходження (реєстрації) контрольованої іноземної компанії є чинний договір про уникнення подвійного оподаткування або про обмін податковою інформацією, та виконуються умови п.п. «б» п.п. 39 прим. 2.4.1 п. 39 прим. 2.4 ст. 39 прим. 2 ПКУ?

Чи встановлена форма запиту на отримання довідки про доходи ФОП та ФО, які здійснюють незалежну професійну діяльність, та форма такої довідки?

Чи втрачається статус резидента Дія Сіті у разі, якщо такий резидент за власним бажанням нараховує та сплачує ПДФО за ставкою 18 відс. і єдиний внесок з усієї суми заробітної плати (винагороди)?

Чи є об’єктом оподаткування військовим збором разова нецільова матеріальна допомога, яка надається роботодавцем працівникам?

Чи є пільгою звільнення від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, визначене п.п. 69.22 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ?

Чи є помилкою відсутність коду «6» у другій частині порядкового номеру податкових накладних, складених на операції з реалізації тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, для яких встановлені максимальні роздрібні ціни?

Чи застосовується штраф при самостійному виправленні у Звіті про контрольовані операції та документації з трансфертного ціноутворення інформації (код особи, код ознак пов’язаності особи, код типу предмета операції, код сторони операції тощо) або при виявленні такої невідповідності контролюючим органом, але при цьому інформація щодо найменування особи – сторони контрольованої операції та вартісний показник контрольованих операцій не змінюється?

Чи має право платник податку, який навчається в аспірантурі на отримання податкової знижки за витратами, понесеними на користь закладу освіти за навчання в аспірантурі?

Чи може ФО (резидент, нерезидент України) отримати в контролюючих органах довідку про відсутність заборгованості з платежів для пред’явлення за місцем вимоги?

Чи необхідно ФО подавати декларацію про майновий стан і доходи громадян для отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи для пред’явлення за місцем вимоги?

Чи оподатковується ПДФО сума компенсації, яка виплачується ЮО - працедавцем найманому працівнику, за використання власного автомобіля при виконанні службових обов’язків?

Чи подається у складі податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) з типом «Звітна нова» Додаток ЄСВ 1, якщо виправленні у Декларації показники не впливають на раніше задекларовані у Додатку ЄСВ 1 грошові показники, суми нарахованого єдиного внеску?

Чи потрібно здійснювати перереєстрацію РРО та/або ПРРО з метою виключення інформації, щодо індивідуального податкового номеру в фіскальному чеку, якщо СГ включений до реєстру платників ПДВ та використовує особливості оподаткування єдиним податком за ставкою 2 відс.?

Щодо встановлення тимчасового обмеження - у праві виїзду керівника платника податків боржника за межу України

Як батьки (усиновителі, опікуни, піклувальники) можуть отримати відомості про джерела/суми доходів, виплачених малолітнім дітям (до 14 років)?

Як заповнюється графа «Порядковий номер за рік за видом декларації» податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)?

Як застосовується критерій 240 тис. євро якщо гіг-спеціаліст має декілька гіг-контрактів з різними резидентами Дія Сіті (до кожного окремого контракту чи до сукупного доходу, отриманого по усім гіг-контрактам)?

Яка інформація відображається в реєстрі платників ЄП, що розміщується у відкритій та приватній частинах Електронного кабінету та яким чином здійснюється наповнення реєстру?

Яка інформація міститься в Єдиному реєстрі ППР контролюючих органів, надісланих (вручених) платникам податків?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора