Державна податкова служба України Головне управління ДПС у Черкаській області

Дата: 22.03.2023 10:16
Кількість переглядів: 208

Фото без опису

Чи є базою нарахування єдиного внеску сума допомоги у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, пов’язаною з нещасним випадком на виробництві?  •  

Випадки, за яких платник податку звільнений від подання податкової декларації про майновий стан і доходи  •  

Які дії СГ, якщо в зареєстрованому ПРРО неактивна кнопка «Новий чек»?  •  

Задекларовані доходи громадян Черкащини за 2022 рік  •  

Для фізичних осіб – підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування змінюється термін подання декларації про доходи  •  

До яких податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних з порушенням граничного терміну реєстрації, застосовуються штрафні санкції у розмірах, визначених з урахуванням змін, внесених до Податкового кодексу України Законом України від 12 січня 2023 року № 2876-IX?  •  

Як заповнюється додаток 1 до податкової декларації екологічного податку за І квартал та наступні звітні квартали поточного року в частині викидів двоокису вуглецю в атмосферне повітря, у разі перевищення фактичного обсягу цих викидів протягом поточного року 500 тонн?  •  

Застосування нових форм ПН, РК та декларацій з ПДВ  •  

Чи має право ФОП – платник ЄП першої групи, яка здійснює перукарські послуги, надавати послуги манікюру, педикюру, візажу, косметології та масажу?  •  

Мінфін змінив порядок прийняття рішень у разі блокування податкових накладних

За яким ідентифікатором форми документа в електронному вигляді подається декларація про майновий стан і доходи громадянами?

Який код пільги зазначається в графі 18 додатка 1 та графі 17 додатка 2 до форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?

Надходження зі збору ПДВ за лютий 2023 року склали 270,3 млн гривень

Позасудова процедура стягнення податкового боргу

За два місяці 2023 року від проведеної позовної роботи до бюджету надійшло 1,6 млн гривень

Які показники діяльності (за період перебування на загальній системі оподаткування чи за півріччя 2022 року наростаючим підсумком) враховуються у фінансовій звітності, яка подається разом з Податковою декларацією з податку на прибуток підприємств за півріччя 2022 року, платником податку на прибуток, який з 01.05.2022 перейшов на сплату єдиного податку за ставкою 2 відс та відновив сплату податку на прибуток підприємств з 01.06.2022?

Стан роботи системи моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінювання ступеня ризиків

Які терміни подання Податкової декларації з податку на прибуток підприємств за 2022 рік?

В які терміни, за якою формою ФО може отримати довідку про подану декларацію про майновий стан і доходи (про сплату або відсутність податкових зобов’язань) та за який податковий період подається така декларація, у тому числі для виїзду за кордон на постійне місце проживання?

У які строки контролюючий орган приймає та направляє рішення (попереднє рішення) щодо можливості чи неможливості своєчасного виконання платником податків свого податкового обов’язку (у т. ч. якщо від платника податків не отримано додаткові документи на підтвердження підстави неможливості своєчасного виконання податкового обов’язку) та яким чином такі рішення направляються платнику податків?

Чи виникає об’єкт оподаткування у ФО, якщо банк за договором з такою особою вилучає заставлене нерухоме або рухоме майно та бере його на свій баланс як основний засіб, у зв’язку з невиконанням умов кредитного договору?

Чи виникає об’єкт оподаткування ПДФО у ФО (поручителя), якщо ЮО (боржник) повертає їй суму боргу, яку за договором поруки ФО (поручитель) перерахувала банку (кредитору)?

Чи включається до загального оподатковуваного доходу платника податку – контролюючої особи скоригований прибуток контрольованої іноземної компанії, якщо між Україною та іноземною юрисдикцією місцезнаходження (реєстрації) контрольованої іноземної компанії є чинний договір про уникнення подвійного оподаткування або про обмін податковою інформацією, та виконуються умови п.п. «б» п.п. 39 прим. 2.4.1 п. 39 прим. 2.4 ст. 39 прим. 2 ПКУ?

Чи є платником екологічного податку СГ, який зберігає пальне (бензин, дизель, газ) у ємностях (власних або орендованих) у своїх приміщеннях або територіях?

Чи застосовуються штрафні санкція і пеня за порушення правил сплати (перерахування) узгоджених сум грошових зобов’язань з плати за землю (земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності) до СГ, який має можливість своєчасно виконати свій податковий обов’язок у період дії воєнного стану?

Чи зобов’язані СГ та/або самозайняті особи утримати ПДФО з доходів, нарахованих (виплачених) на користь ФОП, місцезнаходженням або місце проживання (податкова адреса) яких є тимчасово окупована територія та якими нормативними документами визначено перелік таких тимчасово окупованих територій?

Чи може ЮО перейти на сплату ЄП за ставкою 2 відс. при наявності податкового боргу?

Чи передбачено повернення надмірно сплаченого туристичного збору особі, якою сплачено збір, у разі дострокового залишення нею території адміністративно-територіальної одиниці, на якій встановлено туристичний збір?

Чи потрібно подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи ФО, які отримали допомогу у вигляді суми коштів чи безоплатно наданих товарів (послуг), що надана за рахунок бюджетних коштів іноземних держав та їх державних фондів такому платнику податків та членам його сім’ї першого ступеня споріднення як особам, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України і скористалися правом на тимчасовий захист відповідно до законодавства такої іноземної держави?

Щодо фінансової відповідальності за неподання в граничні терміни декларації акцизного податку, що спричинено відключенням електроенергії у зв’язку з ракетними ударами держави-агресора

Який алгоритм розрахунку податкової знижки в частині сум витрат на сплату страхових внесків, сплачених за договорами довгострокового страхування життя (недержавного пенсійного забезпечення)?

Яким чином заповнюється колонка 7 «Дата закінчення терміну дії договору оренди (дд.мм.рррр)» розд. ІІ податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності), в тому числі якщо в договорі зазначено не дату закінчення терміну дії договору, а строк дії договору та дата укладання договору відрізняється від дати державної реєстрації договору?

Які платники податків подають фінансову звітність до органів ДПС?

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора