Державна податкова служба України Головне управління ДПС у Черкаській області

Дата: 17.02.2023 10:42
Кількість переглядів: 92

Фото без описуЛегалізація ринку підакцизних товарів  •  

Як відображається у декларації про майновий стан і доходи мінімальне податкове зобов’язання ФОП – власників, орендарів, користувачів на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь?  •  

Врегулювання статусу електронного резиденства  •  

На яку дату визначається сума податкового боргу для зарахування від’ємного значення у його зменшення в податковій звітності з ПДВ?  •  

Задекларовані доходи громадян Черкащини у січні 2023 року  •  

Декларування 2023: випадки звільнення платників податків від обов’язку подання декларації про майновий стан і доходи  •  

Які дії платника податків у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН?  •  

Декларація про майновий стан і доходи: порядок заповнення даних про власне нерухоме (рухоме) майно та/або майно, яке надається в оренду (суборенду)  •  

В якому розмірі ФО – платник ПДФО може включити до податкової знижки суму понесених витрат у вигляді пожертвувань або благодійних внесків, переданих неприбутковим організаціям, та які підтверджуючі документи необхідно надати контролюючому органу?

До якого органу ДПС подається податкова декларація екологічного податку та як сплачується екологічний податок СГ, який здійснює на територіях (одного або декількох) населених пунктів, що входять до складу однієї територіальної громади, за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти, розміщення відходів та який код КАТОТТГ зазначається в Декларації та додатках до неї?

Щодо податкових відносин під час використання електрогенераторних установок

До уваги фізичних осіб - благодійників !

Чи може особа, яка не подала своєчасно Заяву на реєстрацію платником ПДВ, але при цьому підлягала обов’язковій реєстрації, самостійно сплатити до бюджету суму податку, нараховану до моменту її реєстрації як платника ПДВ?

У якому звітному періоді покупець може скласти розрахунок коригування до зведеної податкової накладної, складеної відповідно до вимог п. 198.5 ст. 198 або п. 199.1 ст. 199 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), у разі, якщо до податкової накладної, що була складена постачальником на покупця за операцією з постачання товарів/послуг та включена таким покупцем до податкової накладної, складеної відповідно до п. 198.5 ст. 198 або п. 199.1 ст. 199 ПКУ, постачальником складено розрахунок коригування на зменшення суми компенсації, реєстрацію якого в ЄРПН було зупинено?

ДО УВАГИ ГРОМАДСЬКОСТІ І БІЗНЕС-СПІЛЬНОТИ!
В ГУ ДПС у Черкаській області працює формат співпраці з бізнесом – Комунікаційна податкова платформа

Чи є доходом фізичної особи – підприємця платника єдиного податку кошти, повернуті банком з депозитного рахунку фізичної особи – підприємця на його поточний рахунок після закінчення депозитного договору?

Платниками податків Черкащини (юридичними особами) за січень 2023 року сплачено 174,2 млн гривень місцевих податків і зборів

Надходження з податку на прибуток за січень 2023 року

За січень 2023 року надходження податку на додану вартість склали – 402,1 млн гривень

За який звітний період вперше подається податкова декларація платника ЄП – ФОП за формою у редакції наказу Мінфіна від 24.11.2022 № 394 із змінами, внесеними наказом Мінфіна від 15.12.2022 № 438?

Які санкції передбачені за несплату або сплату в неповному обсязі суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування?

Чи є об’єктом оподаткування військовим збором дохід у вигляді дивідендів, які нараховуються на користь платника податку у вигляді акцій (часток, паїв), емітованих ЮО – резидентом, що нараховує такі дивіденди, за умови, що таке нарахування жодним чином не змінює пропорцій (часток) участі всіх акціонерів (власників) у статутному фонді емітента, та в результаті якого збільшується статутний фонд емітента на сукупну номінальну вартість нарахованих дивідендів?

Чи зупиняється на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану перебіг строку, передбаченого для включення платником суми ПДВ на підставі податкової накладної, складеної та зареєстрованої в Єдиному реєстрі податкових накладних та до 01.01.2022 не включеної до кредиту, якщо 1095 календарний день з дати складення такої податкової накладної припадає на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану?

Яким чином повернути ПДФО, який був сплачений при укладанні договору купівлі-продажу (обміну) нерухомого майна ФО, у якої не виникає обов’язку щодо сплати вказаного податку?

До якого контролюючого органу ФОП на загальній системі оподаткування подає податкову декларацію про майновий стан і доходи з додатками, та куди сплачує ПДФО та військовий збір у разі зміни податкової адреси, яка пов’язана зі зміною адміністративного району?

Результати проведеної позовної роботи податкової служби Черкащини: за січень місяць 2023 року до бюджету надійшло 1,5 млн гривень

Порядок надання Довідки про відсутність заборгованості

Чи може СГ здійснити експорт по кожній розрахунковій операції в ПРРО у розрізі найменування товарів (послуг)?

Як подається заява про включення до реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації (далі – Реєстр волонтерів) та де на вебпорталі ДПС можна ознайомитися з Реєстром волонтерів?

У який спосіб платник податку може отримати Рішення про погодження (відмову у погодженні) Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування та чи відображається інформація щодо реєстрації резидента Дія Сіті – платником податку на особливих умовах в розділі «Облікові дані платника» Електронного кабінету?

Який термін подання фізичною особою додатка ЄСВ 2 «Розрахунок сум добровільних внесків, передбачених договором про добровільну участь, які підлягають сплаті» (далі – Додаток ЄСВ 2) у складі Податкової декларації про майновий стан і доходи та чи застосовується відповідальність за неподання Додатка ЄСВ 2?

Яка тривалість операційного дня для реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних з урахуванням змін, внесених Законом України від 12 січня 2023 року № 2876-ІХ?

Чи вважається сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, визначена декларантом у поданій декларації, узгодженою?

За яких умов сума надходжень в іноземній валюті може бути зменшена?

Чи застосовується фінансова відповідальність за несвоєчасне подання Розрахунку з додатками 1, 2, 3, 4ДФ, 5, 6 у період воєнного стану в Україні?

Чи включаються до доходу ЮО – платника ЄП третьої групи проценти (відсотки), отримані від банку за користування коштами на рахунку (депозитному, поточному)?

Чи є доходом фізичної особи – підприємця платника єдиного податку кошти, повернуті банком з депозитного рахунку фізичної особи – підприємця на його поточний рахунок після закінчення депозитного договору?

Чи зобов’язані СГ – платники ЄП, не зареєстровані як платники ПДВ, сплачувати ПДВ та реєструватися платниками ПДВ при ввезенні (імпорті) товарів на митну територію України?

Чи можуть платники податків авторизуватися та підписати електронні документи за допомогою Дія.Підпис в Електронному кабінеті?

Чи оподатковується ПДФО та військовим збором дохід, у вигляді суми допомоги по вагітності та пологах, що виплачується ФОП Пенсійним фондом України?

Чи оподатковується ПДФО та військовим збором дохід, у вигляді суми допомоги по вагітності та пологах, що виплачується ФОП Пенсійним фондом України?

Чи подається ФОП – платниками ЄП першої та другої груп заява про застосування спрощеної системи оподаткування у разі зміни розміру фіксованої ставки ЄП, якщо такі зміни відбуваються на підставі рішення сільської, селищної або міської ради?

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора