Державна податкова служба України Головне управління ДПС у Черкаській області

Дата: 09.02.2023 13:12
Кількість переглядів: 86

Фото без описуПорядок оподаткування ПДВ операцій з безкоштовної передачі основних засобів  •  

Платниками податків Черкащини за січень 2023 року до бюджетів усіх рівнів сплачено 1,8 млрд грн
податків, зборів та платежів
  •  

За який рік та в які терміни вперше визначається мінімальне податкове зобов’язання та надсилається ППР ФО, які не зареєстровані як ФОП?  •  

Яким чином СГ може виправити помилку в декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, після граничного терміну її подання, якщо невірно (помилково) вказано код типу об’єкта нерухомості (загальну площу, ставку податку або суму пільги тощо), що призвело до збільшення/зменшення суми податкового зобов’язання?  •  

В яких рядках декларації про майновий стан і доходи вказується сума доходів від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна, що включається (не включається) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу?  •  

Чи заповнюється графа 9 розд. І додатка Ф2 до податкової декларації про майновий стан і доходи з від’ємним значенням, якщо ФОП за результатами господарської діяльності отримує збиток?  •  

Чи включаються до складу податкової знижки витрати, понесені ФО на лікування за наслідками 2022 року?  •  

Чи може ФО включити до податкової знижки за результатами звітного податкового року, в якому збудований об’єкт житлової іпотеки переходить у власність та починає використовуватись як основне місце проживання, витрати на сплату частини суми процентів за іпотечним кредитом, сплачених за всі попередні роки, продовж яких об’єкт нерухомості будувався, чи лише за перший рік погашення іпотечного кредиту (абзац другий п. 175.2 ст. 175 ПКУ)?

Що означає термін «податкова знижка»?

Як через Електронний кабінет платник податків може надати контролюючому органу згоду на розкриття іншому платнику податків податкової інформації про себе та як отримати таку інформацію і в який термін?

З 1 січня 2023 року змінено розмір деяких ставок акцизного податку

Яким чином в декларації про майновий стан і доходи заповнюється розд. VIII «Відомості про власне нерухоме (рухоме) майно та/або майно, яке надається в оренду (суборенду)»?

Яким чином заповнюється таблиця даних платника ПДВ, що подається у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН?

Який порядок заповнення розрахунку коригування до податкової накладної, складеної та зареєстрованої в ЄРПН без факту здійснення господарських операцій?

Зняття з обліку в контролюючих органах юридичних осіб

Аферисти знову діють на Черкащині

Як користувач ЕДП може розблокувати IP-адресу за межами державного кордону України?

Який код УКТ ЗЕД зазначається у декларації акцизного податку (далі – Декларація) для скрапленого газу – умовний чи за окремими кодами товарної підкатегорії пального згідно з УКТ ЗЕД, в т.ч. якщо таке пальне було придбано (ввезено) за окремими кодами товарної підкатегорії пального згідно з УКТ ЗЕД та як відображаються в Декларації заявки на поповнення (коригування) обсягів пального подані для переведення скрапленого газу на умовний код?

Чи підлягає нарахуванню та сплаті загальне мінімальне податкове зобов’язання за земельні ділянки, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації?

Для кого визначається мінімальне податкове зобов’язання у разі передачі земельних ділянок в оренду (суборенду), емфітевзис або інше користування?

Чи має право ФО – декларант відобразити у одноразовій (спеціальній) добровільній декларації наявність криптовалюти?

Хто із співвласників є декларантом об’єкта житлової нерухомості, який належить декільком ФО на праві спільної сумісної власності без поділу на частки, а загальна площа такого об’єкта перевищує площу активів, що не декларуються?

Як оподатковуються ПДВ операції з ввезення іноземних товарів для їх переробки на митній території України з подальшим вивезенням продуктів переробки за межі митної території України?

Чи підлягає оподаткуванню ПДФО та військовим збором допомога по тимчасовій непрацездатності (лікарняні), нарахована (виплачена) ФОП Пенсійним фондом України?

Здійснення контролю за платниками податків, які порушують граничні строки розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів

Чи можуть платники єдиного внеску подати контролюючому органу на погодження довідку-розрахунок на виплату заробітної плати в електронній формі?

За який період вперше подається податкова декларація з туристичного збору за формою з урахуванням змін, внесених наказами Міністерства фінансів України від 30.11.2022 № 403 та від 20.12.2022 № 446?

Чи необхідно новоствореній ЮО, яка не реєструвалась одночасно платником ПДВ, після проведення реєстрації в ЄДР подати до контролюючого органу заяву за ф. № 1-ОПП з інформацією про головного бухгалтера?

В який термін особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність, зобов’язана подати декларацію про майновий стан і доходи та сплатити ПДФО у разі її припинення?

Подання звітності контрольованими іноземними компаніями

Чи має право самозайнята особа скористатися правом на подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації та задекларувати кошти, отримані від здійснення господарської діяльності, які не були задекларовані у податковій декларації та з яких не були сплачені відповідні податки і збори? Чи будуть зазначені кошти під час проведення документальної перевірки вважатися такими з яких сплачені усі податки та збори?

Способи отримання фіскального чеку покупцем за оплачені товари (послуги) через ПРРО

В які терміни подається податкова декларація з ПДВ особою, реєстрація платника ПДВ якої анулюється в інший день, ніж останній день календарного місяця?

Чи дозволяється уступка грошового зобов’язання або податкового боргу платника податків третім особам?

Чи застосовуються штрафні санкції та пеня при самостійному виправленні платником податків помилок, що призвели до заниження податкового зобов’язання у звітних (податкових) періодах, що припадають на період дії воєнного стану?

Чи може ФОП (у т. ч. яка перебуває на спрощеній системі оподаткування) з поточного рахунку, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, сплачувати податки та збори, нараховані такій особі як ФО – громадянину?

Яким СГ необхідно придбавати ліцензію на право зберігання пального та які документи необхідно подати для отримання ліцензії?

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора