Державна податкова служба України Головне управління ДПС у Черкаській області

Дата: 01.02.2023 15:31
Кількість переглядів: 120

Фото без описуЧи застосовуються адміністративна відповідальність до платників єдиного внеску – страхувальників (у тому числі ФОП та осіб, що провадять незалежну професійну діяльність, які не використовують найману працю) за порушення законодавства по єдиному внеску у період дії воєнного стану в Україні?  •  

Що вважається безнадійним податковим боргом та як здійснюється його списання, в тому числі, у період дії воєнного стану в Україні?  •  

В яких випадках не підлягає оподаткуванню ПДФО та включенню до річної декларації про майновий стан і доходи дохід ФО від продажу інвестиційного активу?  •  

Яким чином у додатку 4ДФ до Розрахунку відображається сума списаної заборгованості, за якою минув строк позивної давності, що обліковувалася у ЮО, якщо дана заборгованість була списана на користь ФО – боржника?  •  

В якому рядку декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) платник податку відображає дохід у вигляді спадщини (подарунку), який оподатковується за нульовою ставкою, якщо у нього є інші підстави для подання Декларації?  •  

У який спосіб платник податків (ЮО, ФОП, ФО) подає заяву на отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів, який порядок видачі та термін дії такої довідки?  •  

Деякі зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України
від 11 грудня 2019 року №1165
  •  

Яким чином нараховувати єдиний внесок працівнику за основним місцем роботи, якщо сума допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, в розрізі окремих місяців не перевищує розмір мінімальної заробітної плати?

Чи має право представник (уповноважена особа) ФОП підписати та подати заяву та документи щодо неможливості виконання податкових обов’язків?

Чи необхідно подавати повторно документи, що підтверджують вартість об’єктів декларування, якщо попередньо подана одноразова (спеціальна) добровільна декларація була анульована у зв’язку з поданням декларації з типом «Звітна нова»?

За який період вперше подається податкова декларація з транспортного податку за формою з урахуванням змін, внесених наказами Міністерства фінансів України від 30.11.2022 № 401 та від 20.12.2022 № 444?

Яким чином здійснюється реєстрація РРО/ПРРО для СГ, який уклав з іншими СГ договір про спільну діяльність?

Код УКТ ЗЕД якої версії (2022 року чи 2017 року) зазначається в графі 3.1 податкової накладної при постачанні після 01 січня 2023 року товару, виготовлення якого відбулося у 2022 році?

Чи видається ФОП, яка одночасно здійснює незалежну професійну діяльність довідка за формою № 34-ОПП та довідка за формою № 12-ОПП у випадку припинення лише незалежної професійної діяльності?

Чи є платниками акцизного податку з реалізації СГ роздрібної торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну СГ роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію таких товарів, вироблених до 01 квітня 2022 року, у 2023 році?

Чи застосовується норма п. 52 прим. 1 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ щодо мораторію (зупинення) застосування штрафних санкцій за порушення термінів нарахування, декларування та сплати податків і зборів на період дії карантину, у зв’язку з внесенням з 27.05.2022 змін до п. 69 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ на період дії воєнного стану?

Чи застосовуються штрафні санкції та пеня при самостійному виправленні ЮО – платником ЄП третьої групи помилок, що призвели до заниження податкового зобов’язання по ЄП у звітних (податкових) періодах, що припадають на період дії воєнного стану?

Чи подають Додаток ЄСВ 1 у складі Податкової декларації про майновий стан і доходи ФОП на загальній системі оподаткування, особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства, які мають статус пенсіонера або особи з інвалідністю та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу?

Чи потрібно повідомляти контролюючі органи про зміну засновників ЮО?

Що є акцизним складом/акцизним складом пересувним?

Який тип нерухомості відображається у графі 2 додатка 2 до декларації з податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, у разі, якщо складові частини об’єкта нежитлової нерухомості – майнового комплексу різні за своїм функціональним призначенням?

Яким чином заповнюється додаток ЄСВ 2 «Розрахунок сум добровільних внесків, передбачених договором про добровільну участь, які підлягають сплаті» у складі податкової декларації про майновий стан і доходи?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора