Державна податкова служба України Головне управління ДПС у Черкаській області

Дата: 30.01.2023 13:52
Кількість переглядів: 157

Фото без описуВ яких рядках декларації про майновий стан і доходи вказується сума доходів від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна, що включається (не включається) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу?  •  

Довідник кодів податкової інформації, яка є підставою для прийняття рішення про відповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку, затверджений Наказом ДПС від 11.01.2023 року №17  •  

За який період вперше подається податкова декларація з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за формою у редакції наказу Мінфіну від 10.11.2022 № 371?  •  

Новації оподаткування ПДФО  •  

Обов’язок використання POS – терміналів з 2023 року  •  

За якою ознакою доходу відображаються в додатку 4ДФ до Розрахунку кошти або вартість майна (послуг), що надаються як допомога на поховання платника податку роботодавцем такого померлого платника податку за його останнім місцем роботи, в т. ч. у розмірі, що перевищує подвійний розмір суми, визначеної в абзаці першому п.п. 169.4.1 п. 169.4 ст. 169 ПКУ?  •  

Особливості сплати та декларування акцизного податку виробниками
та імпортерами сигарил у 2023 році
  •  

Які витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла включаються до складу податкової знижки?

Чи має право платник податку, який має статус внутрішньо переміщеної особи, включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу фактично сплачені ним протягом звітного податкового року суми коштів, у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку)?

Яка процедура розрахунку ліміту залишку готівки в касі?

Які документи, крім податкової декларації про майновий стан і доходи, має подати платник податку до контролюючого органу щоб скористатись правом на нарахування податкової знижки за оплату допоміжних репродуктивних технологій?

Який термін подання фізичною особою додатка ЄСВ 2 «Розрахунок сум добровільних внесків, передбачених договором про добровільну участь, які підлягають сплаті» (далі – Додаток ЄСВ 2) у складі Податкової декларації про майновий стан і доходи та чи застосовується відповідальність за неподання Додатка ЄСВ 2?

Чи є підставою для анулювання реєстрації платника ЄП першої або другої групи наявність податкового боргу з податків та зборів, який виник у період дії воєнного стану в Україні?

Чи є платником екологічного податку СГ (в тому числі ОСББ), який використовує дизельний генератор під час відсутності електроенергії у період воєнного стану?

Чи є подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації фактом підтвердження переходу права на активи, які зазначаються у такій декларації?

Чи заповнюються рядки 5.1 та/або 6.1 табличної частини податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з типом «уточнююча»?

Чи застосовує СГ (продавець) РРО та/або ПРРО у разі, якщо банк в межах кредитного договору за дорученням покупця здійснює переказ коштів за товари (послуги)?

Чи може юридична особа (керівник або посадова особа) та фізична особа – підприємець, які мають кваліфікований електронний підпис, отримати кваліфікований електронний підпис для програмного реєстратора розрахункових операцій без відвідування відокремленого пункту реєстрації (у т. ч. згенерувати повторно)?

Чи подає ФО, яка здійснює незалежну професійну діяльність, додаток Ф2 до декларації про майновий стан і доходи, якщо протягом звітного періоду дохід від такої діяльності не отримувався?

Чи подають ФОП на загальній системі оподаткування, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та члени фермерського господарства (крім тих, які припиняють підприємницьку діяльність) Додаток ЄСВ 1 з нульовими показниками у складі Податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація), якщо протягом звітного року дохід від підприємницької діяльності не отримувався, проте є обов’язок із подання Декларації з інших підстав?

Чи потрібно ФО, яка здійснює незалежну професійну діяльність при заповненні податкової декларації про майновий стан і доходи зазначати інші доходи, отримані як ФО-громадянином, та відомості про рухоме та нерухоме майно?

Як завантажити кваліфікований сертифікат електронної печатки?

Як можна виправити самостійно виявлені помилки, допущені в попередніх звітних періодах у складі податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з типом «звітна» («звітна нова»)?

Як платник податків може повернути з бюджету помилково та/або надміру сплачені суми грошового зобов’язання та пені (крім єдиного внеску) та подати заяву про таке повернення (у т. ч. через Електронний кабінет)?

Як у декларації про майновий стан і доходи вказуються інші доходи ФО, зокрема, отримані у вигляді процентів нарахованих на поточний (депозитний) рахунок у банківській установі, дивідендів?

Яким чином заповнюється рядок 2 податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі – Декларація), у разі уточнення показників Декларації?

Якими платниками єдиного податку третьої групи у складі податкової декларації платника ЄП третьої групи (ЮО) за податковий (звітний) рік подається додаток «Розрахунок загального мінімального податкового зобов’язання за податковий (звітний) рік»?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора