Допомога з розміщенням особам, які вимушено покинули свої домівки в зоні бойових дій

Дата: 19.09.2022 15:20
Кількість переглядів: 153

Весною у зв'язку з повномасштабним вторгненням російської федерації на територію України, Виноградська громада зіткнулася з великою кількістю внутрішньо переміщених осіб. В громаді не було місця, де можна було б одночасно розмістити багато переселенців. Деякі люди зупинялися в родичів, інші зупинялися в пустих будинках, також людей розміщали в лікарні. Так як переважна кількість ВПО в нашій громаді була з Київської області, то з часом більшість людей почали повертатися додому. Але питання для Виноградської громади "Де розмістити ВПО?" залишилося відкритим.

Щороку БФ «МХП-Громаді» дає можливість територіальним громадам реалізувати їхні мрії втілені в проєкти. Ми дізнались, що і цього року БО «МХП-Громаді» не залишається осторонь, і навіть в такий складний для нашої країни час продовжує проводити конкурс мікрогрантів «Час діяти, Україно!», і одним з його пріоритетних напрямків цього року була допомога ВПО, і ми зрозуміли, що це саме те, що нам потрібно. Для досягнення хорошого та ефективного результату люди повинні бути єдиними та згуртованими, особливо в наш час, саме тому учасники ГО «Виноград» розповіли про ідею проєкту для розміщення ВПО на території громади, і отримали позитивний відгук та підтримку від населення, місцевої влади та фермерів, і вирішили взяти участь в конкурсі мікрогрантів від БО «МХП-Громаді» «Час діяти, Україно!», і стали одними з переможців.

Наш проєкт «Допомога з розміщенням особам, які вимушено покинули свої домівки в зоні бойових дій» направлений на те, щоб допомогти отримати тимчасове житло в безпечній громаді тим, хто цього зараз гостро потребує та забезпечити їм мінімальні комфортні умови. Головна мета проєкту – забезпечити людей дахом над головою, який зможе забезпечити базові людські потреби. Виноградська територіальна громада також отримає користь від даного проєкту, адже використає гарне приміщення школи, що просто простоює для допомоги тим, хто цього потребує.

 Проєкт реалізується за підтримки Благодійного фонду «МХП-Громаді» та МХП, населення громади, місцевої влади, фермерів та підприємців с.Босівка.

#ЧасДіятиУкраїно!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора