Державна податкова служба України Головне управління ДПС у Черкаській області

Дата: 02.12.2022 14:28
Кількість переглядів: 119

Фото без описуCтроки давності, передбачені ст. 102 ПКУ  •  

Військовий збір не включається до складу витрат ФОПа – «загальносистемника»  •  

Як ФОП – платнику ЄП відобразити суму штрафу і пеню в Податковій декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні у разі самостійного виправлення ним помилки, що призвела до заниження податкового зобов’язання під час перебування на ЄП за ставкою 2 відс., та якою датою вони відображаються в ІКП?  •  

Яка відповідальність передбачена за виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним без наявності ліцензії?  •  

Платникам податків Черкащини за десять місяців 2022 року відшкодовано
444,9 млн гривень податку на додану вартість
  •  

Які дії ФОП – платників ЄП (першої – третьої груп), які перевищили обсяг доходу, визначений для відповідної групи, і в середині календарного кварталу виявили бажання перейти на сплату ЄП за ставкою 2 відс. доходу?  •  

Які заклади відносяться до вітчизняних закладів з метою отримання податкової знижки за навчання?  •  

Чи можна укласти договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування для призначення житлових субсидій?  •  

Які документи, крім податкової декларації про майновий стан і доходи, має подати платник податку до контролюючого органу щоб скористатись правом на нарахування податкової знижки щодо суми коштів, сплачених на будівництво (придбання) доступного житла?  •  

Ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами не підлягають реєстрації в податковому органі та в органах місцевого самоврядування  •  

З якого звітного періоду подається звіт про обсяги імпорту неферментованої (непереробленої) тютюнової сировини, обсяги придбаної тютюнової сировини в осіб, які виробляють тютюнову сировину на митній території України, обсяги виробництва, реалізації виробникам тютюнових виробів та експорту ферментованої (переробленої) тютюнової сировини?  •  

Зменшення показників якого рядка податкової декларації з ПДВ
(9 чи 18) унеможливлює подання уточнюючих розрахунків за звітні (податкові) періоди до лютого 2022 року?

Чи може контролюючий орган зменшити суму від’ємного значення, якщо за результатами перевірки виявлено помилку, допущену платником при заповненні додатка 2 (Д2) до декларації з ПДВ, яка вплинула/не вплинула на числові показники податкової декларації з ПДВ?

Що робити з ПРРО СГ, якщо змінено найменування або адресу господарської одиниці?

Особливості визначення доходів нерезидентів, які з 01.01.2021 року прирівнюються до дивідендів в рамках контрольованих операцій, у разі порушення принципу «витягнутої руки»

В якому рядку податкової декларації з ПДВ відображається коригування обсягів операцій, що не є об’єктом оподаткування ПДВ (ст. 196 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)), операцій з постачання послуг за межами митної території України та послуг, місце постачання яких визначено відповідно до пп. 186.2, 186.3 ст. 186 ПКУ за межами митної території України та операцій, які звільнені від оподаткування (ст. 197 ПКУ, підрозд. 2 розд. XX ПКУ, міжнародні договори (угоди)), яке відбувається у зв’язку із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунком у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або поверненням постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг?

Яким чином надсилаються ППР про сплату сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки нерезидентам – власникам нерухомого майна на території України?

Що є об’єктом та базою оподаткування платою за землю (земельним податком або орендною платою за земельні ділянки державної і комунальної власності)?

Чи може бути об’єктом одноразового (спеціального) добровільного декларування гараж?

Як оподатковується ПДВ операція з продажу дилером культурних цінностей (виробів мистецтва) наданих йому особою, що не зареєстрована як платник податку (в т. ч. ФО) за договором доручення?

З метою надання благодійної допомоги українським фермерам у вигляді безоплатного надання послуг по збору врожаю, іноземним донором у якості гуманітарної допомоги направлено сільськогосподарську техніку. Отримувачем вказаних вантажів гуманітарної допомоги є благодійний фонд у статусі неприбуткової організації. Відповідно до домовленостей із донором вся сільськогосподарська техніка повинна передаватися в безоплатне тимчасове користування українським аграріям для збору власного врожаю та проведення інших сільськогосподарських робіт. Яким чином здійснюється відображення у звітності доходів неприбуткової організації у вигляді безповоротної фінансової допомоги, добровільних пожертвувань, милосердя тощо, у тому числі благодійної та гуманітарної допомоги?

Підприємством для забезпечення потреб ЗСУ передано автомобілі, які після оголошення демобілізації будуть повернуті й надалі використовуватимуться в його господарській діяльності. Чи може підприємство продовжувати нараховувати амортизацію у податковому обліку на час мобілізації транспортного засобу, якщо такі авто продовжують обліковуватись на балансі підприємства та амортизуватись у бухгалтерському обліку ?

Починаючи з якого періоду не проводяться коригування, встановлені пп. 140.5.9 п. 140.5 ст. 140 ПКУ, щодо коштів та товарів, зазначених у п. 69.6 підрозд. 10 розд. XХ «Перехідні положення» ПКУ?

Чи має право підприємство не проводити коригування фінансового результату до оподаткування, встановлене підпунктом 140.5.9 п.140.5 ст. 140 ПКУ, починаючи з 24.02.2022 у податкових періодах, на які припадають здійснення відповідних господарських операцій з добровільного перерахування коштів, передання товарів, виконаних робіт, наданих послуг отримувачам, зазначеним у цьому підпункті, для потреб забезпечення оборони держави з урахуванням набрання чинності положень п.п. 69.6 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ і змін до них?

Чи підлягає коригуванню фінансовий результат до оподаткування на підставі п.п. 140.5.9 п. 140.5 ст. 140 ПКУ у разі надання підприємством благодійної допомоги шляхом перерахування коштів відповідно до ініціативи Президента України Володимира Зеленського UNITED 24 на підтримку України?

В який термін члени фермерського господарства подають додаток ЄСВ 1 «Розрахунок сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого ЄВ» у складі податкової декларації про майновий стан та доходи?

Чи має право декларант після закінчення періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування подати уточнюючу декларацію?

В якому розмірі встановлюється єдиний внесок при нарахуванні суми допомоги по тимчасовій втраті працездатності (лікарняні) та суми допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами працівникам та гіг-спеціалістам резидента Дія Сіті?

Чи можливе здійснення розрахунків у сфері ЗЕД за операціями з експорту до Російської Федерації та/або до Республіки Білорусь, та чи буде застосована відповідальність у разі ненадходження грошових коштів від таких операцій, якщо граничні терміни розрахунків припадають на період дії воєнного стану?

Чи може ФОП (у т. ч. яка перебуває на спрощеній системі оподаткування) з поточного рахунку, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, сплачувати податки та збори, нараховані такій особі як ФО – громадянину?

За якою ставкою ЄП платника третьої групи буде зареєстрована новостворена ФОП, яка протягом 10 календарних днів з дня її державної реєстрації подала дві заяви про застосування спрощеної системи оподаткування щодо застосування ставки 5 відс. доходу, а потім 2 відс. доходу (або навпаки)?

В який термін контролюючий орган погоджує платнику єдиного внеску довідку за формою згідно з додатком 2 до Порядку прийняття надавачами платіжних послуг на виконання платіжних інструкцій на виплату заробітної плати?

Чи повинен платник податків узгоджувати з контролюючим органом здійснення операцій з майном, яке перебуває у податковій заставі?

Легалізація ринку підакцизих товарів

Чи застосовується норма п. 52 прим. 1 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ щодо мораторію (зупинення) застосування штрафних санкцій за порушення термінів нарахування, декларування та сплати податків і зборів на період дії карантину, у зв’язку з внесенням з 27.05.2022 змін до п. 69 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ на період дії воєнного стану?

Чи потрібно покупцю зменшувати податковий кредит за операцією з повернення коштів/товарів за умови, що реєстрацію податкової накладної на операцію з постачання товарів (отримання попередньої оплати) було зупинено, та суму ПДВ за такою операцією не віднесено до податкового кредиту?

Чи обов’язково при знятті з обліку повертати до контролюючого органу довідку за формою № 34-ОПП платникам податків, відомості про яких не містяться в ЄДР?

Чи поширюється обмеження щодо граничної суми розрахунків, встановлене у розмірі до 50000 грн. уключно, на розрахунки СГ з ФО на виплати, пов’язані з оплатою праці?

Чи продовжено строк проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб у зв’язку з введенням воєнного стану?

Як ВПП враховується частина суми від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років у розмірі 50 відс. до повного його погашення?

Яка гранична сума готівкових розрахунків СГ з ФО, яка одночасно зареєстрована як ФОП, якщо розрахунки не пов’язані з підприємницькою діяльністю такої особи?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора