Державна податкова служба України Головне управління ДПС у Черкаській області

Дата: 03.11.2022 12:09
Кількість переглядів: 129

Фото без опису

Що вважається безнадійним податковим боргом та як здійснюється його списання, в тому числі, у період дії воєнного стану в Україні?  •  

Платниками податків Черкащини за 10 місяців 2022 року до бюджетів усіх рівнів сплачено 15,6 млрд гривень податків, зборів та платежів  •  

В яких випадках подається уточнююча одноразова (спеціальна) добровільна декларація?  •  

Чи може платник податку задекларувати бюджетне відшкодування, якщо з дня виникнення права на таке декларування минуло понад 1095 днів?  •  

Як подається заява про перехід на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах?  •  

Які доходи з метою подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації вважаються доходами з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори?  •  

До якого органу ДПС подається податкова декларація екологічного податку?  •  

Яким чином заповнюється заява про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів у разі реєстрації нових акцизних складів, внесення змін у дані про акцизні склади, або анулювання реєстрації акцизних складів?

Яким чином заповнюється таблиця даних платника ПДВ, що подається у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН?

Яка інформація зазначається у графі 4 розд. І додатка 1 (додатка 2) до податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?

В який термін ФОП, яка була платником ЄП та обрала сплату ЄП за ставкою 2 відс. доходу, у разі самостійного її переходу на сплату інших податків та зборів, подає заяву про застосування спрощеної системи оподаткування з позначкою «Відмова»?

Зміни для платників ПДВ

Чи можуть ФОП – платники ЄП третьої групи, які використовують особливості оподаткування, надавати фінансову допомогу (поворотну або безповоротну)?

Які активи підлягають одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванню?

Яким чином оподатковуються доходи, отримані ФО – резидентом у разі відчуження нею нерухомого (рухомого) майна ФО – резиденту за договором довічного утримання та одержання взамін такого відчуження матеріального забезпечення (грошової компенсації)?

Чи оподатковуються ПДВ операції з постачання брухту і відходів дорогоцінних металів, у тому числі, утворених при розбиранні та списанні основних фондів?

Яким чином та в який термін проводиться остаточний розрахунок єдиного внеску ФОП на загальній системі оподаткування, якщо сплата єдиного внеску відбувається поквартально, а термін подання Додатка ЄСВ 1 у складі податкової декларації про майновий стан і доходи – до 1 травня року, наступного за звітним?

Чи застосовуються пільги у вигляді зменшення бази оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, при сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за садовий та дачний будинки?

Який порядок оподаткування ПДВ операцій з постачання житла?

Здійснення розрахункових операцій у період відсутності зв’язку між ПРРО та фіскальним сервером контролюючого органу під час воєнного стану

Чи може особа, яка не подала своєчасно Заяву на реєстрацію платником ПДВ, але при цьому підлягала обов’язковій реєстрації, самостійно сплатити до бюджету суму податку, нараховану до моменту її реєстрації як платника ПДВ?

Чи зобов’язані СГ – платники ЄП, не зареєстровані як платники ПДВ, сплачувати ПДВ та реєструватися платниками ПДВ при ввезенні (імпорті) товарів на митну територію України?

Чи враховує ФОП – платник ЄП до загальної кількості осіб, що перебувають з ним в трудових відносинах, працівників, яких залучає до виконання робіт по цивільно-правових договорах (договорах підряду)?

Що є адресою господарської одиниці?

Які товари є сільськогосподарською продукцією?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора