Державна податкова служба України Головне управління ДПС у Черкаській області

Дата: 20.09.2022 10:35
Кількість переглядів: 162

Фото без опису

Чи є постачанням товарів та послуг безоплатна передача товарів (надання послуг) для потреб забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави?  •  

Чи необхідно спадкоємцям подавати заяву про відмову від спрощеної системи оподаткування, звітність та сплачувати ЄП у разі смерті ФОП – платника ЄП?  •  

Закон України № 2520: зміни щодо розрахунку та підтвердження витрат для отримання податкової знижки  •  

Чи заповнює та подає ФОП на загальній системі оподаткування додаток Ф2 до податкової декларації про майновий стан і доходи, якщо протягом звітного періоду дохід від підприємницької діяльності не отримувався?  •  

Який орган видає дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами?  •  

Які документи, крім податкової декларації про майновий стан і доходи, має подати ФО – платник ПДФО до контролюючого органу щоб скористатись правом на нарахування податкової знижки, щодо суми коштів, сплачених за навчання?  •  

Чи включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку доходи у вигляді дивідендів, які нараховуються на користь ФО резидентом Дія Сіті?

Чи звільняються від сплати земельного податку ФО – власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), які надають земельні ділянки у користування платнику ЄП четвертої групи за договором емфітевзису?

Чи потрібно покупцю зменшувати податковий кредит за операцією з повернення коштів/товарів за умови, що реєстрацію податкової накладної на операцію з постачання товарів (отримання попередньої оплати) було зупинено, та суму ПДВ за такою операцією не віднесено до податкового кредиту?

Як здійснюється коригування фінансового результату до оподаткування резервів банків та небанківських фінансових установ та за результатами яких звітних (податкових) періодів (квартал, півріччя, три квартали, рік)?

Чи повинна ФОП – платник ЄП третьої групи, яка використовує особливості оподаткування на період дії воєнного стану в Україні вести облік доходів та в якій формі?

Особливості здійснення бартерних операцій (взаємозаліків)
для фізосіб-«загальників»

Чи включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку допомога у вигляді суми коштів чи безоплатно наданих товарів (послуг), що надана за рахунок бюджетних коштів іноземних держав та їх державних фондів такому платнику податків та членам його сім’ї першого ступеня споріднення як особам, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України і скористалися правом на тимчасовий захист відповідно до законодавства такої іноземної держави?

Чи може у графі 4 податкової накладної зазначатися інша одиниця виміру, ніж була зазначена у податковій накладній при придбанні товару (наприклад, при придбанні зазначена одиниця виміру «кг», а при постачанні «шт» з відповідним кодом згідно з КСПОВО)?

Презентація наказу Мінфіну _225 від ДПС

Особливості проведення перевірок на підставі підпункту 78.1.8 пункту 78.1 статті 78 Податкового Кодексу

Як буде розраховуватись граничний обсяг доходу для ЮО – платників ЄП третьої групи для подальшого перебування на ЄП після скасування воєнного стану?

Які ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування

На які цілі надається та в якій сумі не включається до оподатковуваного доходу благодійна допомога, що надається платникам податків, визначеним у п.п. 165.1.54 п. 165.1. ст. 165 ПКУ?

Чи вважається податковим боргом сума єдиного внеску, своєчасно не нарахована та/або не сплачена у встановлені строки?

Чи зупиняється перебіг строків, визначених ПКУ, іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану?

Чи потрібно подавати повідомлення за ф. № 20-ОПП з оновленою інформацією, якщо відбулось перейменування назви міста, вулиці тощо?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора