Державна податкова служба України Головне управління ДПС у Черкаській області

Дата: 07.09.2022 10:24
Кількість переглядів: 294

Фото без описуЯким чином оподатковується дохід ФО від продажу іншій ФО торговельної марки (права інтелектуальної власності) з переходом права власності на неї покупцеві, без права використання чи вчинення інших дій продавцем, та яка ознака доходу зазначається нотаріусом у додатку 4ДФ до Розрахунку при посвідченні таких договорів купівлі-продажу?  •  

За якою ознакою доходу податковий агент відображає в додатку 4ДФ до Розрахунку нараховані надбавки, доплати, премії, індексацію, інші заохочувальні та компенсаційні виплати після звільнення працівника?  •  

Чи є підставою для анулювання реєстрації платника ЄП, наявність податкового боргу з податків та зборів, у період воєнного стану в Україні?  •  

Яким чином в розділах та додатках до декларації акцизного податку заповнюються вартісні показники та курс гривні до євро - в гривнях з копійками чи без?  •  

Що розуміється під витратами на придбання об’єкта нерухомості, на які можна зменшити дохід від його продажу, та чи є договір купівлі-продажу підтвердженням таких витрат, якщо розрахунок здійснювався готівковими коштами?  •  

У якому рядку податкової декларації про майновий стан і доходи, відображаються доходи ФО, отримані внаслідок ліквідації (припинення) іноземної ЮО чи іноземного утворення без статусу ЮО, які звільняються від оподаткування, на підставі п. 14 підрозд. І розд. ХХ ПКУ?  •  

За якою ставкою ПДФО оподатковується дохід спеціаліста Дія Сіті, що виплачується на його користь у вигляді допомоги по тимчасовій втраті працездатності (лікарняні)?

Який алгоритм розрахунку податкової знижки в частині сум витрат на сплату страхових внесків, сплачених за договорами довгострокового страхування життя (недержавного пенсійного забезпечення)?

Чи оподатковується ПДФО дохід, отриманий платником податку від одночасного продажу один раз протягом звітного (податкового) року за одним договором купівлі-продажу житлового (садового) будинку та земельної ділянки, на якій він розташований, у разі якщо будинок перебуває у власності понад три роки, а земельна ділянка, набута не в процесі приватизації, не успадкована, не перебуває у власності менше трьох років?

Чи потрібно страхувальнику (роботодавцю) подати Додаток 1 до Розрахунку з типом «Уточнюючий», якщо за результатами перевірки контролюючим органом донараховано суми єдиного внеску за попередні звітні періоди?

Чи включається до доходу ФОП – платника ЄП (першої – третьої груп) сума коштів, яка отримана від продажу товарів (робіт, послуг), у разі її перерахування з одного поточного рахунку на її інший рахунок, що відкриті для здійснення підприємницької діяльності?

Чи є доходом ЮО – платника ЄП третьої групи, яка обрала особливості оподаткування на період дії воєнного стану, сума списаної кредиторської заборгованості, за якою минув строк позовної давності?

Від сьогодні стартує термін подання заяв до ДПС для підтвердження неможливості виконання платником податків обов'язків

Чи застосовується відповідальність до ФОП – пенсіонерів за віком або осіб з інвалідністю, звільнених від сплати за себе єдиного внеску, за подання уточнюючої звітності по єдиному внеску, якою вони скасовують помилково задекларовані за періоди починаючи з 01.01.2021 суми єдиного внеску?

Який звітний період необхідно обрати ФОП при створенні в Електронному кабінеті податкової декларації платника ЄП четвертої групи (далі – Декларація) на 2022 рік та як при цьому заповнюються рядки 14 і 15 Декларації?

Чи подається декларація акцизного податку СГ, які імпортують електричну енергію?

Який порядок оподаткування військовим збором страхових внесків за договорами добровільного медичного страхування в межах 30 відс. нарахованої заробітної плати та суми її перевищення, сплаченої роботодавцем за свій рахунок?

Яким чином та за якою ставкою оподатковується дохід нерезидента у разі продажу (обміну) ним об’єкта нерухомості, який перебуває у його власності?

Чи застосовується п.п. «в» п.п. 164.2.16 п. 164.2 ст. 164 ПКУ з метою оподаткування суми внесків за договорами недержавного пенсійного забезпечення платника податку та/або за договорами добровільного медичного страхування, що сплачуються роботодавцем – резидентом за свій рахунок на користь працівника, якщо заробітна плата ще не нараховувалася?

Чи може платник податків надіслати заперечення до акту перевірки через Електронний кабінет та яка дата вважається датою отримання заперечень органом ДПС?

Щодо переходу торговців на безготівкові платежі

Що є базою оподаткування по податку на прибуток резидента
Дія Сіті – платника податку на особливих умовах?

Як платники податку, які перебували на спрощеній системі оподаткування зі сплатою ЄП за ставкою 2 відс., та відновили сплату податку на прибуток підприємств, визначають вартість основних засобів (нематеріальних активів) та строки корисного використання (експлуатації) таких активів з метою нарахування податкової амортизації, якщо до переходу на єдиний податок такі платники визначали податкові різниці згідно зі ст. 138 ПКУ?

Чи зобов’язані державні підприємства, що діють на основі державної власності, у разі переходу зі сплати податку на прибуток підприємств на сплату ЄП третьої групи за ставкою 2 відс. відраховувати до державного бюджету частину чистого прибутку (доходу) та відповідно сплачувати авансові внески з податку на прибуток підприємств?

Про зміни щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування

Яким чином СГ може провести через ПРРО операцію повернення коштів за неотриманий товар/послугу, у разі якщо розрахунки були здійсненні через класичний РРО?

Яким чином СГ може роздрукувати розрахунковий документ (чек) в ПРРО (Аndroid та Windows)?

Яку ставку єдиного внеску застосовує платник – резидент Дія Сіті при обчисленні мінімального страхового внеску для працівника – особи з інвалідністю?

Яким чином ЮО в заяві про застосування спрощеної системи оподаткування відображає інформацію про відмову від використання особливостей оподаткування, встановлених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, з метою повернення на четверту групу ЄП протягом періоду воєнного, надзвичайного стану на території України?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора