Державна податкова служба України Головне управління ДПС у Черкаській області

Дата: 25.08.2022 11:41
Кількість переглядів: 253

Фото без опису

Який алгоритм дій СГ при направлені Повідомлення за формою № 4-ПРРО з відмітками «початок переведення ПРРО в режим офлайн» та «завершення режиму офлайн»?  •  

Яким чином виправити помилку, допущену у графі 6 (кількість (об’єм, обсяг)) або 7 (ціна постачання одиниці товару/послуги або максимальна роздрібна ціна товарів без урахування ПДВ) податкової накладної, складеної за операціями з постачання товарів/послуг на митній території України або за операціями з отримання послуг від нерезидента, місце постачання яких розташоване на митній території України?  •  

У податковій декларації з ПДВ якого звітного періоду постачальник повинен відобразити зменшення податкового зобов’язання на підставі розрахунку коригування до податкової накладної, що передбачає зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг, складеного у період з 24 лютого 2022 року до 27 травня 2022 року та підлягає реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних покупцем, який на період воєнного стану застосовує ставку єдиного податку 2 відсотки?  •  

Визначення дати, на яку постачальник повинен скласти податкову накладну за операцією, коли дата відвантаження товару постачальником не співпадає з датою отримання товару покупцем  •  

Громадяни Черкащини задекларували 3,3 млрд грн доходів, отриманих протягом минулого року  •  

Які дії СГ якщо був змінений кваліфікований електронний підпис касира для використання в ПРРО?  •  

Що є базою оподаткування операцій резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах?

За якими ставками резидент Дія Сіті – платник податку на особливих умовах сплачує податок на прибуток підприємств?

Який порядок розрахунку податкової знижки платника податку за витратами, понесеними на придбання акцій (інших корпоративних прав), емітентом яких є ЮО, яка набула статус резидента Дія Сіті?

Як заповнюється реквізит «номер додатка до Розрахунку» рядка 02 додатка 4ДФ до Розрахунку, а саме поставляється порядковий номер в розрізі такого виду додатка, чи наростаючим підсумком усіх додатків, що подаються до Розрахунку?

Чи застосовується ставка у подвійному розмірі 6 або 10 відс. до суми перевищення доходу, отриманого ЮО – платником ЄП третьої групи, яка на період воєнного стану перебувала на спрощеній системі з особливостями оподаткування, після автоматичного повернення на систему оподаткування, що застосовувалась до початку воєнного стану та чи необхідно перейти на сплату інших податків та зборів?

В якому випадку декларант зобов’язаний додавати до одноразової (спеціальної) добровільної декларації документи або належним чином засвідчені їх копії, що підтверджують вартість об’єктів декларування?

В ГУ ДПС у Черкаській області відкрито новий формат співпраці з бізнесом – Комунікаційна податкова платформа

Чи має право постачальник відкоригувати податкові зобов’язання, нараховані при постачанні товарів особі, яка реорганізувалася шляхом злиття (приєднання), у разі повернення таких товарів правонаступником?

Щодо нарахування єдиного внеску на суму заробітної плати
працівника – особи з інвалідністю

Перелік активів щодо яких не здійснюються нарахування та сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування

Який орган визначає оціночну вартість об’єкта нерухомого майна, що знаходиться на території України, який не прийнятий в експлуатацію або право власності на який не зареєстровано в установленому законом порядку, з метою заповнення графи 9 розд. V одноразової (спеціальної) добровільної декларації?

Як визначається звичайна ціна майна, робіт, послуг при визначенні бази оподаткування резидентами Дія Сіті?

Чи необхідно подавати уточнюючу податкову декларацію з плати за землю за 2022 рік та які особливості декларування податкових зобов’язань з плати за землю (земельного податку і орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності), зокрема відображення звільнення по земельному податку та орендній платі за земельні ділянки державної та комунальної власності у період дії воєнного стану?

Чи є платником земельного податку ФОП – платник ЄП за земельні ділянки, земельні частки (паї), які надавалися їй як ФО (право власності оформлено на ФО) та використовуються за призначенням для провадження господарської діяльності?

Чи може СГ подати в електронному вигляді, в т.ч. через Електронний кабінет, документи про внесення чергової плати за ліцензії на право виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним та ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі спиртом, алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах та чи необхідно проставляти на оригіналі ліцензії відмітку про внесення такої плати?

Чи включаються до складу податкової знижки платника ПДФО витрати на його лікування та придбання лікарських засобів та/або виробів медичного призначення, необхідних для лікування гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2?

Закон №1914: особливості визначення податкового зобов’язання платниками податку на прибуток – виробниками електричної енергії за «зеленим» тарифом

Результати проведеної позовної роботи податкової служби Черкащини:
за сім місяців 2022 року до бюджету надійшло 18,1 млн гривень

За результатами фактичних перевірок до бюджету донараховано 26,5 млн гривень штрафних (фінансових) санкцій

Чи застосовується фінансова відповідальність за несвоєчасне подання Розрахунку з додатками 1, 2, 3, 4ДФ, 5, 6 у період воєнного стану в Україні?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора