Пошук

Кабінет Міністрів України затвердив порядок виплати щомісячної допомоги для внутрішньо переміщених осіб

Дата: 25.03.2022 12:11
Кількість переглядів: 5191

Фото без описуКабінет Міністрів України затвердив порядок виплати щомісячної допомоги для внутрішньо переміщених осіб.

 В яких розмірах буде надаватися допомога?

  •  Допомога надаватиметься у таких розмірах:

  •  для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень на місяць;

  •  для інших осіб – 2000 гривень на місяць.

 Що необхідно зробити для отримання допомоги?

 Для того щоб отримати допомогу особі необхідно стати на облік як внутрішньо-переміщеній особі та отримати відповідну довідку, а також подати заяву на отримання допомоги на проживання (для цього необхідго звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення або центру надання адміністративних послуг, а пізніше таку заяву після доопрацювань можна буде подати через Дію).

 Через який ресурс можна отримати допомогу?

 Виплата допомоги здійснюватиметься через «Ощадбанк» на банківський рахунок (за стандартом IBAN), який отримувач вказав у заяві на допомогу.

 Хто отримає дану допомогу?

 Дану виплату отримають українці, які перемістилися:

  •  з тимчасово окупованої території у Автономній Республіці Крим і м. Севастополі;
  •  з територій активних бойових дій, а саме Волинської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської області та міста Київ), і отримали довідку про перебування на обліку внутрішньо переміщених осіб.

 Також, допомогу автоматично отримають внутрішньо переміщені особи, які станом на 1 березня отримували щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання.

 Яка тривалість виплат даної допомоги?

 Допомога надаватиметься щомісячно з місяця звернення на весь період введення воєнного стану плюс один місяць після його припинення чи скасування. Допомогу виплачуватимуть за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням та дати припинення чи скасування воєнного стану.

 Водночас виплата допомоги внутрішньо переміщеним особам не здійснюватиметься за ті місяці, у яких вони отримували щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора