Проведення І і ІІ етапів ХХII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика у закладах загальної середньої освіти Виноградської сільської ради

Дата: 24.11.2021 15:03
Кількість переглядів: 331

    Фото без опису В усіх закладах загальної середньої освіти Виноградської сільської ради проведено перший І і ІІ етапів ХХII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому (відповідно  до наказу №   від 12.10.2021 р. відділу освіти, культури, молоді та спорту Виноградської сільської ради) взяли    участь учні 3-11 класів.

 

Для учнів середньої ланки проводилися вікторини «Барви рідного слова», «У світі слова», «Мово рідна, слово рідне»     Для учнів 5-6 класів проведено бібліотечні уроки «Твій пароль – рідна мова», «У світі книги», «Рідне слово» Школярі дізналися чимало цікавих фактів про українську мову, позмагалися у  конкурсах на знання рідної мови.

     Для учнів 5-9 класів закладів освіти громади були проведені класні години «Рідна мова – справжнє диво», «Мова – духовне багатство народу..».

     Старшокласники Комунального опорного закладу «Виноградський навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» та Мар’янівського закладу загальної середньої освіти Виноградської сільської ради  були активними учасниками диспуту з питання вільного функціонування мови в українському суспільстві та піднесенню престижу української мови як державної.

Мета проведеного конкурсу,  виховувати любов до рідної мови, а також патріотичне ставлення і гордість за Україну та її спадщину.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора