Здійснити реєстрацію місця проживання дитини без згоди одного з батьків – можливо

Дата: 26.07.2021 11:00
Кількість переглядів: 457

Здійснити реєстрацію місця проживання дитини без згоди одного з батьків – можливо

Координаційний центр з надання правової допомоги

#кейс_БПД
Фото без описуЗдійснити реєстрацію місця проживання дитини без згоди батька – можливо! У цьому на власному досвіді переконалася мешканка міста Кропивницького.

До Кропивницький місцевий центр з надання БВПД звернулася жінка, яка не могла здійснити реєстрацію місця проживання дитини поруч з собою, оскільки не мала згоди батька. Юристка Наталія Цуцман ознайомилась з матеріалами справи та з’ясувала, що пані Юлія є громадянкою України та зареєструвала шлюб з громадянином Російської Федерації, де і залишилася проживати. Від цього шлюбу мають малолітню доньку. Подружжя тривалий час проживало разом, але згодом відносини між чоловіком та дружиною зіпсувалися, тому шлюб між ними було розірвано.

 Після розлучення пані Юлія разом з донькою приїхали на постійне місце проживання до України. Жінка хотіла зареєструвати місце проживання дитини поруч з собою, проте відділом реєстрації місця проживання особи міської ради міста Кропивницького було відмовлено у вчиненні реєстрації, оскільки не було надано документа, який підтверджував згоду батька на здійснення реєстрації місця проживання дитини поруч з матір’ю.

 Батько дитини участі у житті та вихованні доньки не бере, номер мобільного телефону змінив. Тому отримати згоду батька на здійснення реєстрації місця проживання дитини пані Юлія не має можливості.

Відсутність реєстрації місця проживання малолітньої дитини суперечить її інтересам та суттєво обмежує реалізацію її прав і свобод.

Наталія Цуцман склала позовну заяву про скасування рішення та зобов’язання здійснити реєстрацію місця проживання малолітньої дитини. Окрім того, оскільки пані Юлія мала складне матеріальне становище на момент звернення до суду, юристка склала клопотання про звільнення від сплати судового збору.

Ухвалою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 14.04.2021 року пані Юлію звільнено від сплати судового збору за подачу позову до суду (посилання на ухвалу https://reyestr.court.gov.ua/Review/96277463)

А відповідно до рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду від 28.05.2021 року позовні вимоги задоволено в повному обсязі і вирішено скасувати рішення відділу реєстрації місця проживання особи Міської ради міста Кропивницький від 16.02.2021 року про відмову у здійсненні реєстрації місця проживання малолітньої та зобов’язати здійснити реєстрацію її місця проживання (посилання на рішення https://reyestr.court.gov.ua/Review/97437564)

Деталі справи за посиланням: https://www.legalaid.gov.ua/.../zareyestruvaty-mistse.../

З усіма успішними справами системи БПД можна ознайомитися на нашому сайті  http://bit.ly/35YQ57A

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора