Пошук

Виноградська ОТГ, отримає більше фінансових ресурсів та прямі відносини з державним бюджетом

Дата: 31.10.2019 12:35
Кількість переглядів: 607

 

 

 25 жовтня 2019р. на сесії Черкаської обласної ради було прийнято рішення  про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 25.06.2015 № 41-1/VI "Про перспективний план формування територій громад Черкаської області".

 

 

 


     Новостворені громади, в тому числі і Виноградська ОТГ, отримають більше фінансових ресурсів, прямі відносини з державним бюджетом, та, одночасно, ширші повноваження та обов’язки.

     В місцевому бюджеті залишатиметься 100% єдиного податку, податку на прибуток підприємств та установ комунальної власності та податку на нерухомість. Також в громадах залишатиметься 60% податку на прибуток фізичних осіб, 25% екологічного податку, 5% акцизного податку. Крім цього, всі кошти, отримані за надання адміністративних послуг, також будуть йти до місцевого бюджету. Ці кошти спрямовуватимуться на потреби громади — облаштування місцевої інфраструктури, модернізацію шкіл та лікарень, закупівлю пожежних машин тощо.

     Також рада ОТГ бере на себе управління освітою, що передбачає отримання державної субвенції та більш раціонального розподілення коштів. Отже, громада отримує можливість створити хороші школи, якісно навчати в них дітей.

     Місцева влада: голова, депутати ради громади та її виконком вирішуватимуть питання освіти, медицини, адміністративних послуг, доріг, освітлення, водопостачання, сміття, благоустрою, забудови і навіть безпеки.

     Мешканці об’єднаних громад матимуть поруч ефективну спроможну владу, яку самі обирають і на діяльність якої можуть впливати. Як наслідок – в селах громади будуть доступніші та якісніші послуги, більш сприятливі умови життя.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора