Виноградська рада: зміни на часі. Зустріч з радником із муніципальних послуг Черкаського центру розвитку місцевого самоврядування

Дата: 11.10.2019 12:29
Кількість переглядів: 576

ВИНОГРАДСЬКА РАДА: ЗМІНИ НА ЧАСІ


Фото без опису  


          Децентралізація….. Вже п’ятий рік поспіль, передача повноважень та фінансів від державної влади як найближче до людей – органам місцевого самоврядування, набирає все більше обертів. Людина, як найвища соціальна цінність в державі, спільно з іншими членами громади,вирішують як їм жити та господарювати на своїй землі.

          Ось і Виноградська об’єднана територіальна громада, створена 30 червня 2019 року, в яку крім села Виноград, ввійшло ще шість населених пунктів з загальною кількістю осіб - 3380, що проживають на території громади, активно долучається до нововведень та правил, які пропонує реформа.

          Як завжди в новій справі, виникає безліч різних проблемних питань та ситуацій, які необхідно вирішити з головним результатом – максимальною доцільністю та користю для громади.

          Тому на запрошення Виноградської сільської ради, 09.10.2019 року, до нас з метою консультаційної підтримки, завітала радник з муніципальних послуг Черкаського центру розвитку місцевого самоврядування – Сарана Анна Олександрівна.

          Зустріч відбулася в офісі КОЗ” Виноградський навчально – виховний комплекс “Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа I-III cтупенів” Лисянської районної ради Черкаської області”, за участю Голови громади Демерзи Миколи Анатолійовича, заступника Голови з питань діяльності виконавчих органів Белікова Олександра Олександровича та інших відповідальних працівників ради.

       “Виноградська громада – новостворена громада, яка поступово та впевнено знаходить своє потрібне місце в непростому вирі децентралізації, тому допомога фахівців центру нашій громаді, надзвичайно потрібна, важлива і буде слугувати орієнтиром нашої спільної ефективної роботи в досягненні максимального задоволення потреб громади” – заявив очільник громади Демерза М.А.

       Зустріч була цікавою, змістовною та плідною. Анна Олександрівна відповіла на безліч питань, що стосуються діяльності та утримання закладів освіти та медицини, які функціонують на території громади. Відбувся обмін думками між сторонами зустрічі, з метою вибудови оптимальної та ефективної моделі подальшого розвитку галузі освіти та медицини.

       Виноградська сільська рада, націлена на подальшу активну співпрацю з центром та іншими установами та організаціями, які приймають участь в процесі децентралізації і також зацікавлені в успішності та процвітанні громади. Тож, до нових зустрічей!      



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора