Пошук

Новини відділу освіти, культури, молоді та спорту

Дата: 23.02.2021 10:38
Кількість переглядів: 565

ОСОБЛИВОСТІ ЗНО/ДПА-2021

У 2021 році зовнішнє незалежне оцінювання проводитиметься з 21 травня по 16 липня з урахуванням додаткової сесії. Кожен учасник має право скласти тести не більше ніж з п'яти навчальних предметів.

Для отримання свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти випускникам 2021 року закладів освіти необхідно пройти державну підсумкову атестацію з чотирьох предметів: українська мова, математика, історія України або іноземна мова, один із навчальних предметів (історія України, географія, біологія, хімія, фізика, англійська, німецька, французька, німецька мови).

У 2021 році випускники закладів освіти, які здобуватимуть повну загальну середню освіту, обов’язково складатимуть державну підсумкову атестацію у формі ЗНО з математики.

Зміст сертифікаційної роботи з математики визначатиметься Програмою зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання з математики, затвердженою Міністерством освіти і науки України.

Для проведення ДПА з математики у 2021 році буде розроблено два варіанти сертифікаційних робіт:

· рівня стандарту. Тестовий зошит налічуватиме 28 завдань різних форм, на виконання яких відведено 150 хвилин;

· рівня стандарту та профільного рівня. Тестовий зошит з 34 завданнями, на виконання яких відведено 210 хвилин.

Випускники, які вивчали математику на рівні стандарту і не планують використовувати результати з математики для вступу до закладів вищої освіти, отримають тільки оцінку за шкалою 1–12 балів за виконання завдань сертифікаційної роботи рівня стандарту. Випускники, які вивчали математику на рівні стандарту й планують використовувати результати ЗНО з математики під час вступу до закладів вищої освіти, виконуватимуть усі завдання сертифікаційної роботи з математики рівня стандарту та профільного рівня, а як оцінка ДПА буде зараховано результат за виконання завдань 1-26, 30, 31. Такі учасники отримають результати за шкалою 1–12 балів (ДПА рівня стандарту) і 100-200 балів за рейтинговою шкалою зовнішнього незалежного оцінювання.

Випускники, які вивчали математику на профільному рівні, за виконання усіх завдань сертифікаційної роботи з математики рівня стандарту та профільного рівня отримають оцінку за шкалою 1–12 балів і 100-200 балів за рейтинговою шкалою зовнішнього незалежного оцінювання.

У поточному році випускники закладів освіти складатимуть два тести: з української мови (для окремих спеціальностей) і з української мови і літератури (для більшості спеціальностей). Умовами для прийому до навчання в заклади вищої освіти буде визначено перелік конкурсних предметів.

Зміст сертифікаційної роботи з визначатиметься Програмою зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання з української мови і літератури, затвердженою Міністерством освіти і науки України.

Для проведення ДПА з української мови і літератури у 2021 році буде розроблено два варіанти сертифікаційних робіт:

- ДПА українська мова – ЗНО-УМ. Тестовий зошит налічуватиме 39 завдань закритої форми з української мови, одне завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю з української мови, на виконання яких відведено 150 хвилин;

- ДПА українська мова – ЗНО-УМЛ. Тестовий зошит налічуватиме 39 завдань закритої форми з української мови, 3 завдання з короткою відповіддю відкритої форми з української мови, одне завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю з української мови, 24 завдання закритої форми з української літератури, на виконання яких відведено 210 хвилин.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора